smart att campa i höst

sommaren är inte bara tid att campa.efter en våt och varm sommar, vi kan inte hjälpa att jag hoppas på ett lika varmt faller säsong.

många utomhus – entusiaster utnyttja de kommande månaderna för att njuta av veckor av bugfree campa på ett urval av hundratals sjöar eller floder.här är en lista på vad ni behöver veta.

kolla vädret

som att campa i regnet är inte roligt, det är värre när nätter är obehagligt kallt.det är lätt att lösa genom att kontrollera den förväntade väderförhållanden på den plats där planerar du att lägret.förpackning i en abercrombie kids lighet med detta.- som om det skulle snöa och, som alltid, av säkerhetsskäl) förpackning som om du var tvungen att överleva en vecka i vildmarken.

lager upp

du är säkert trött på lager, men du hade inte ens en gång om du var inte rätt klädd för vädret.

det betyder att du måste klä och dra upp för att hålla upp.packa det du kommer definitivt eller eventuellt behöver.

detta inbegriper att andas och vatten – resistenta kläder så kan du lägga till eller ta offwhat du behöver.vissa punkter som skulle innehålla en wicking skikt nära kroppen att låta svett leder bort från huden, ullen tillhandahåller värme och en yttre väderbeständig jacka för att hålla delar.

andra poster som du tror bara för vintern kan användas också.en sömnlös natt.

så, för ett mysigt natt medan camping i höst, med följande: en tre eller fyra säsong tält med en vest abercrombie kids ibul att hålla våt redskap och varma lya åt en sovsäck lämpliga ner till 5 / 1 abercrombie kids 0 ca madrass block eller uppblåsbara bas för att tillhandahålla någonsin viktigt extra skikt mellan er varm och kall marken ett hett vatten behållaren kan du ta med dig för att få igång

lagring av redskap

när vädret är full av överraskningar, det är viktigt när packa er utrustning att din förpackning med en varaktig plastpåse för att hålla vattenhalten och för extra försiktighetsåtgärder, överväga en vattentät behållare (t.ex. en torr påse) för att få saker och ting torr, en extra tarp (och vet hur den ska inrättas), kallt väder – stövlar och campa snö spade.

dessa frågor kommer att bidra till att skydda dig om du blir fångad i snö och regn.

skynda dig och vänta.

– ”skynda på och vänta” motto går tillbaka till min flottans reserv dagar, men budskapet är tydligt, gå till din plats och sätta upp det på en gång.det handlar om att inte göra saker i sista stund, när så är möjligt regn, snö och mörker kommer att hindra er.

det finns ingen drive – thru –

när det är dags att äta, det är du.detta är ett område som man måste tänka om och praxis, helst hemma i trädgården, om det är din första gång.och för att det blir mörkare tidigare, du måste förbereda sig på många sätt.

lagar du över bränder du bygger och lätta själv, eller tar du med din lilla spis och lämpligt bränsle?om du gör detta, då har du att samla ved i förväg och inte när det är mörkt.

när det gäller frukostar, luncher, middagar och snacks, sök relevanta webbplatser (och kolumner) för meny idéer och checklistor, så abercrombie kids du kan festa med minsta möjliga mängd problem.detta innefattar allt från bra, verkställer fetter (fisk, nötter, etc.) till god gourmet som måltider som gör vandring till lägret värt ansträngningen.

det finns oräkneliga förteckningar som du kan följa för att hjälpa dig förbereda de kommande månaderna.kolla upp det, följ dem till skrivelsen, öva hemma i de områden som du är osäker och sen sticka.faller färger och hösten luktar väntar.

dave brown är utgivare och redaktör i ottawa utomhus resa magazine och deltar med radio – och tv – program i regionen.